Aşure Dağıtım Etkinliğine Valimiz Sayın Nurettin YILMAZ Katıldı.

Muharrem ayı dolayısı ile din görevlileri tarafından İlimiz Merkez Köprübaşı Mevkiinde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

27 Kasım 2012 Salı günü gerçekleştirilen Aşure etkinliğine Burdur Valisi Sayın Nurettin YILMAZ, İl Müftüsü Osman ARTAN,  Müftü Yardımcısı Halil TAŞ,  Siyasi Parti Temsilcileri, din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sayın Valimiz Nurettin YILMAZ Köprübaşı Mevkiine gelerek vatandaşlara aşure dağıttı. Yapılan aşure ikramının ardından etkinlikte görev alan ve bu etkinliğe destek veren din görevlileri ile vatandaşları tebrik eden Burdur Valisi Sayın Nurettin YILMAZ, halkımızın Muharrem ayını kutladı.

Geleneksel hale getirilen aşure dağıtım etkinliğine katılan, İl Müftüsü Osman ARTAN,  Muharrem ayında yapılan ibadetlere atıfta bulunarak şunları kaydetti.

“Toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, adet, anane ve kültürleridir. Kültürlerine sahip çıkan toplumlar ayakta kalmayı başarmışlardır. Öncelikle paylaşmak ve paylaşmayı öğretmek çok güzel bir olay. Bu vesile ile düzenlemiş olduğumuz bu etkinlik ile vatandaşımıza paylaşmanın ne kadar güzel bir olay olduğunun mesajını vermek bunun yanında hem aşure kültürünü hatırlatmak hem de paylaşmayı canlı tutmak için aşure dağıtımını önemsiyorum” dedi.

Hafta Dolayısı ile Ulu Camii bahçesinde, Nurullah Camii Kız Kur’an Kursunda, Çakmakçı Camii Kur’an Kursu’nda, Mevlana Kur’an Kursunda, Burkent Camii K.Kursunda, Mehtapevler Sevim Seymen Camii K.Kursunda, Aziziye Köyü, Merkez Örnekevleri K. Kursunda, Yarı Köyü K.Kursunda, Kışla Mahallesi K.Kursunda, Merkez Kur’an Kursu, Taşkapı Köyü,  Hacılar Köyü’nde bir dizi etkinlik yapılarak vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Kullanıcı Girişi

BURDUR