Burdur’da Şehitler Anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılı dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca organize edilen "Şühedanın İzinde Huzur’da Niyazdayız" programı kapsamında Burdur İl Müftülüğü tarafından Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümünde şehitleri anma programı düzenlendi.

Burdur Ulu Camii’nde sabah namazından sonra düzenlenen programa Vali Hasan Kürklü, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Daire Müdürleri, STK Temsilcileri, KYK yurtlarında kalan gençler, vatandaşlar ve bayan cemaat katıldı. Sabah namazının kılınmasının ardından cemaate hitap eden İl Müftüsü Hıdır Bayrak, milletin birliği ve bütünlüğü için kutsal değerler uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ruhlarını şâd etmek ve hatıralarını da yâd etmek için böyle bir program düzenlediklerini belirtti. Daha sonra din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim, tesbihat, tehlil, salat-ü selam ve ilahiler okundu. Şehitler için okunan hatimlerin duası İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından yapıldı. Programın ardından cami bahçesinde vatandaşlara Çanakkale Savaşları menüsü olan buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.

Programdan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, bu tür programların genç nesillere Çanakkale ruhunun aşılanması için önemli olduğunu söylediler.