Müftü Yardımcısı Mehmet Gündoğdu Umreye Uğurlandı

Burdur’dan 2016 Yılı Ekonomik 24 Günlük 12. Tur ile kutsal topraklara umreye gidecek olan vatandaşlar, dualar eşliğinde uğurlandı.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet Gündoğdu’nun kafile başkanı olduğu 140 kişilik umreci grubu için Yeni Pazar Camii önünde uğurlama merasimi düzenlendi. Düzenlenen törene İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Müftü Yardımcısı Halil Taş, Müftülük Personeli, umreci yakınları ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Hıdır Bayrak umreye gideceklere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında umrecilere kutsal bir yolculuğa çıkmak üzere olduklarını hatırlatan Bayrak şunları ifade etti: “Kutsal topraklara ve Peygamber efendimizin beldesine ve manevi huzuruna gidiyor ve onu ziyaret edeceksiniz. O kutsal beldelere bizlerin de selamlarını iletin. O topraklarda bulunduğunuz sürenin tamamını ibadet ile meşgul olarak geçirin. Ülkemiz, Milletimiz ve İslam âlemi için bol dua edin. Bu yolculukta görevlerinizi sağlık ve afiyet içerisinde tamamlayıp yeniden ülkemize, ailelerinize sevdiklerinize kavuşmanızı cenabı Allahtan niyaz ediyorum.”

Umreye giden vatandaşlar için düzenlenen merasim İl Müftü Yardımcısı Halil Taş’ın yaptığı dua ile son buldu. Antalya Havalimanından Medine’ye uçacak olan umreciler burada 6 gün kaldıktan sonra Mekke-i Mükerreme’ye hareket edecekler. Umreci vatandaşlar 02 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 18.30’da Cidde Havalimanından hareket edip Antalya Havalimanına inecekler.