2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası Mesajı Ve Etkinlikleri

Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak 09-20 Nisan 2016 tarihleri arasında kutlanacak Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kutlu Doğum Haftasında İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında da bilgi veren Müftü Bayrak’ın mesajı şöyle:

“Âlemlere rahmet olarak gön­derilen Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) 20 Nisan 571 tarihinde dünyayı şereflendirmiştir. Başkanlığımız 1989 yılından beri Hz. Peygamberin (s.a.s.) çağlar üstü örnekliğini ve Rahmet yüklü mesajlarını tüm insanlıkla buluşturmak için “Kutlu Doğum Haftası” adı altında birçok etkinlikler gerçekleştirmektedir. Bu yıl 09 – 20 Nisan 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftasını “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” teması ve “İnsanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım” çağrısı etrafında idrak edeceğiz.

İslam coğrafyası günümüzde, tarihinin en zor süreçlerinden birini yaşamaktadır. Ümmetin ocağına ateşler düşmüş, fitne ve tefrika ateşi İslam coğrafyasını her taraftan kuşatmıştır. Müslümanların kanı dökülmekte, masum canlar heder olmakta, İslam kültür ve medeniyeti talan edilmekte, Müslümanların izzet ve onuru tarihte hiç olmadığı kadar bizzat birbirlerinin eliyle yok edilmektedir. Yaşanan kargaşa ortamı bütün dünyada İslam ve Müslüman algısını tahrip etmektedir.

Günümüzde Müslümanlar her zamankinden daha fazla Tevhid ve Vahdeti anlamaya, kavramaya ve yaşamaya ihtiyaçları vardır. Bu vesileyle Mü’minlerin Tevhid inancına dayalı Vahdeti gerçekleştirmek için gayret etmeleri de artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. İlk Peygamber Hz. Âdem (a.s.) den son Peygamber, bizim Peygamberimiz  (S.A.V.)’e kadar gönderilen tüm Peygamberlerin ortak gönderiliş gayesidir Tevhid. Tevhidin toplumsal hayatımızdaki karşılığı vahdettir. Vahdet; kardeşliktir, dostluktur, sevgidir, saygıdır, birlikte yaşamadır, paylaşmadır, yardımlaşmadır, dayanışmadır, ortak değerler etrafında toplanma ve ortak ideallere yönelerek her türlü çıkarı, menfaati, dünyevi menfaati reddederek Tevhid sancağı altında toplanmadır. Şüphesiz ki Allah’ın dini, Allah’ın birliği ve Ümmetin birliği üzerine kurulmuştur.

09-20 Nisan tarihlerinde kutlayacağımız haftamızda merkez belde ve köylerimizde hayırsever kardeşlerimizin gayretleriyle de değişik etkinliklerimiz olacaktır. Yapılacak etkinliklerimize Burdurlu kardeşlerimizin katılarak manevi güzelliklere kavuşmalarını arzu ediyorum. İl Müftülüğümüzün düzenlediği etkinliklerden bir kaçını ifade etmem gerekirse,

11.04.2016 Pazartesi, Haftanın Açılışı, Mehter Konseri ve Kutlu Doğum Aşı; Cumhuriyet Meydanı, saat: 10.30

11.04.2016 Pazartesi Konferans, MAKÜ Konferans Salonu, saat 20.30, Prof. Dr. Ahmet ONAY (MAKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi) “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet”

14.04.2016 Perşembe, Kur’an Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif,  Burdur Ulu Camii saat: 17.00