Taşkapı Camii'nin Temeli Atıldı

Burdur İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı dâhilinde, merkeze bağlı Taşkapı Köyündeki Aşağı Camii’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Vali Hasan Kürklü,  Milletvekili Bayram Özçelik, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Geçen hafta Cuma günü gerçekleştirilen temel atma töreni Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Camilerin aynı zamanda eğitim merkezleri olduğunu belirten İl Müftüsü Hıdır Bayrak, “Cami birlik, dirlik ve düzeni sağladığımız yerlerdir. Sevgili Peygamberimiz Medine’ye geldiklerinde ilk olarak Cami yapılmasına öncülük etmiş ve Mescid-i Nebi tamamlanmıştır.

Camilerde külliye anlayışı içinde çeşitli faaliyetler yürütülmüş, camiler Müslümanların eğitimleri için de önemli bir merkez olmuştur. Bugün sabah namazından yatsı namazına kadar açık olan camilerimiz eğitim faaliyetlerine devam etmektedirler. Ayrıca camiler ve müştemilatlarında çeşitli sosyal etkinliklerin yapıldığı ve camilerin her geçen gün çeşitli fonksiyonlarının ortaya çıktığı müşahede edilmektedir.

Temelini attığımız Taşkapı Köyü Camimizin inşasında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen kardeşlerimize teşekkürlerimi arz ediyor, camimizin temelini attığımız gibi en kısa zamanda inşaatının tamamlanarak açılışında buluşmayı temenni ediyorum” dedi.

Temel Atma Töreninde Konuşan Vali Hasan Kürklü: “ Camiler bütün vatandaşların birlik olduğu bir mekân. Sadece beş vakit namaz kılınan bir mekân olarak algılanmış ama baktığınızda orası ayrı bir okul, köyün birlik beraberliğinin simgesi haline gelmesi gereken bir mekân. Bizim Milli Manevi değerlerimizi biraz daha artırmamız lazım. Altyapıyı yapıyorsunuz, kanalizasyonu, içme suyunu yapıyorsunuz, bunların telafisi var ama İnsanın telafisi yok. İnsanımızı vatanını, milletini sevecek şekilde, dinini bilecek şekilde yetiştiremezsek bunun telafisi yok. Cami yapmak kolay. Mümkün olan içini samimi, şuurlu insanlarla doldurabilmek" diyerek caminin hayırlı olmasını diledi.

Milletvekili Bayram Özçelik ve Taşkapı Köyü Muhtarı Aydemir Altay'da konuşmalarında Camii yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olmasını dilediler

Konuşmaların ardından dualarla temel atma töreni gerçekleşti.