Çavdır’da Kutlu Doğum Konferansına Yoğun İlgi

Burdur İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çavdır ilçesinde yapılan ve İl Müftüsü Hıdır Bayrak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Geçtiğimiz Çarşamba günü akşamı yapılan konferansa Çavdır Kaymakamı Murat Ekinci, İlçe Jandarma Komutanı Kenan Adıgüzel, Belediye Başkanı Mustafa Uysal, İlçe müftüleri, daire amirleri, Din Görevlileri, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

İl Müftüsü Hıdır Bayrak, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet; Gelin Birlik Olalım" konulu konferansında kısaca şunları ifade etti: “Âlemlere rahmet olarak gön­derilen Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’in çağlar üstü örnekliğini ve Rahmet yüklü mesajlarını tüm insanlıkla buluşturmak için “Kutlu Doğum Haftası” adı altında birçok etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bu yıl Kutlu Doğum Haftasını “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” teması ve “İnsanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım” çağrısı etrafında idrak ediyoruz. İslam coğrafyası günümüzde, tarihinin en zor süreçlerinden birini yaşamaktadır. Ümmetin ocağına ateşler düşmüş, fitne ve tefrika ateşi İslam coğrafyasını her taraftan kuşatmıştır. Müslümanların kanı dökülmekte, masum canlar heder olmakta, İslam kültür ve medeniyeti talan edilmekte, Müslümanların izzet ve onuru tarihte hiç olmadığı kadar bizzat birbirlerinin eliyle yok edilmektedir. Yaşanan kargaşa ortamı bütün dünyada İslam ve Müslüman algısını tahrip etmektedir.

Günümüzde Müslümanlar her zamankinden daha fazla Tevhid ve Vahdeti anlamaya, kavramaya ve yaşamaya ihtiyaçları vardır. Bu vesileyle Mü’minlerin Tevhid inancına dayalı Vahdeti güçlendirmek için gayret göstermeleri dün olduğu gibi bugün daha fazla zaruret haline gelmiştir.

İlk Peygamber Hz. Âdem (a.s.) den son Peygamber, bizim Peygamberimiz  (S.A.V.)’e kadar gönderilen tüm Peygamberlerin ortak gönderiliş gayesidir Tevhid. Tevhidin toplumsal hayatımızdaki karşılığı vahdettir. Vahdet; kardeşliktir, dostluktur, sevgidir, saygıdır, birlikte yaşamadır, paylaşmadır, yardımlaşmadır, dayanışmadır, ortak değerler etrafında toplanma ve ortak ideallere yönelerek her türlü çıkarı, menfaati, dünyevi menfaati reddederek Tevhid sancağı altında toplanmadır. Şüphesiz ki Allah’ın dini, Allah’ın birliği ve Ümmetin birliği üzerine kurulmuştur.”